Weylin Tracking logo
illustratieve foto

Diensten

Het kunnen determineren van diersporen is een waardevolle vaardigheid voor ecologen. Het biedt de mogelijkheid de aanwezigheid van soorten aan te tonen met een lage impact op die dieren zelf. Zo is bijvoorbeeld het gebruik van sporenbuizen populair bij het inventariseren van kleine marterachtigen. Maar ook bij quickscans is kennis van diersporen onontbeerlijk.

sporenbuis
Sporenplank met prenten van een kleine marterachtige

Workshops sporen determineren

Weylin Tracking verzorgd workshops op maat voor ecologische adviesbureaus. We hebben diverse werkvormen die wij hiervoor flexibel in kunnen zetten. De te behandelen sporen worden zo op verschillende manieren inzichtelijk gemaakt waardoor de lesstof goed door de deelnemers op te nemen is. Vooraf vindt overleg plaats over welke sporen in de workshop behandeld gaan worden waarna wij de workshop gaan samenstellen.

Zo hebben we een workshop verzorgd voor de Zoogdiervereniging. Doel was het kunnen determineren van de prenten van kleine marterachtigen achtergelaten in sporenbuizen. Daarvoor moesten de deelnemers ook de prenten leren herkennen van verschillende 'muizen' en amfibieƫn om die uit te kunnen sluiten van de afdrukken van marterachtigen. Ook leerden ze het verschil in prenten van voor- en achtervoeten. Dit is van belang indien prenten opgemeten moeten worden. Voor Staatsbosbeheer ontwikkelden we een workshop 'exoten & terugkomers'. Deelnemers leren de sporen herkennen van terugkomers als wilde kat, wolf en lynx. En exoten als goudjakhals, beverrat, wasbeer, wasbeerhond en muskusrat.

sporenworkshop

Determineren van sporenvellen

Ook verzorgen wij het determineren van sporenvellen. Door onze ruime ervaring en kennis kunnen wij dit zowel kosteneffectief als nauwkeurig doen.

Neem contact met ons op om uw specifieke situatie te bespreken.